Pull request decoration is not available in sonarqube enterprise edition

Hello Team,

Can someone help me, Pull request decoration is not available in sonarqube enterprise edition ,

Thanks
Shiva G

Hello @Devops_world ,

Can you please confirm:

  • the version of SonarQube you are running
  • what you are trying to achieve here?
  • which tool for repos do you use (to get PR decoration)?

did you have a look here, under Report pull request status to your DevOps Platform
?

Thanks,
Carine

Hello Carine,

SonarQube™ technology is powered by SonarSource SA

  • Enterprise Edition * Version 9.3 (build 51899)

bitbucket server,

DevOps integration was completed, but pull request analysis is not happening

kindly help me to , how to activate this ?

Thanks in advance

Can you share any screenshot about your pull request and why you say the analysis/decoration isn’t happening?
Thanks


Please help me here

any extra configuration I need to do here

SonarQube , this part was done
You need to set up projects that are part of a mono repository manually as shown in the Reporting your Quality Gate status in manually created or existing project section above. You also need to set the Enable mono repository support setting to true at Project Settings > General Settings > DevOps Platform Integration .

Bitbucket end:

added sonar bitbucket plugin ,
did I need to add any extra configuration
, Thanks

Carine ,

Please check this configuration and let me know , do I need to add anything here ,

Thanks
Shiva G

Hi Shiva,

The screenshots you’ve provided so far show a ‘DevOps Platform Integrations’ tab in the global admin configurations. When you go there, is the configuration for your DevOps Platform correctly filled in? When you “Check configuration” do you get a green check mark?

Do you see anything interesting in your server logs? Anything interesting in your project’s Background Tasks?

 
Ann

1 Like

Hi Ann,/Carine,

Configuration was completed regarding ,DevOps Integration between bitbucket and sonarqube,

But now pull request data is not fetching from sonarqube ,

Can you see the below error pic

Do I need to add any extra configuration here ,

shiva

Hi Shiva,

How about a screenshot, redacted as necessary, of the setup you did?

 
Ann

Please find the configuration screen shots ,
1.


2.


4.

5.

6.

7.

8.

9.

Hi,

Thanks for the screenshots!

None of the setup you show is in SonarQube. Did you set up that side too? Both sides are necessary. Carine sent a docs link earlier. Here it is again`.

 
Ann

Hi Ann,

Configurations from SonarQube

Thanks

Can i get reply on this please

Hi,

What happens when you “Check configuration”?

 
Ann

it is showing success.

Hi,

Did you “import” the project into SonarQube from BitBucket? Did you follow the directions SonarQube gave to set up PR analysis?

 
Ann