Sonar Scanner error/crash with swift(iOS) - java.lang.IllegalStateException: exit code != 0

MacPro-10055:~ bamboo$ /opt/sonar-scanner-3.3.0.1492-macosx/bin/sonar-scanner --version
INFO: Scanner configuration file: /opt/sonar-scanner-3.3.0.1492-macosx/conf/sonar-scanner.properties
INFO: Project root configuration file: NONE
INFO: SonarQube Scanner 3.3.0.1492
INFO: Java 1.8.0_121 Oracle Corporation (64-bit)
INFO: Mac OS X 10.14.3 x86_64

Errors in log:
15:23:22.493 ERROR: Exception in thread pool-4-thread-1
java.lang.IllegalStateException: exit code != 0
at com.sonar.cpp.analyzer.Subprocess.execute(Subprocess.java:54)
at com.sonar.cpp.analyzer.Subprocess.execute(Subprocess.java:25)
at com.sonar.cpp.plugin.CFamilySensor.lambda$process$4(CFamilySensor.java:323)
at com.sonar.cpp.analyzer.AnalysisExecutor.lambda$submit$0(AnalysisExecutor.java:53)
at java.util.concurrent.Executors$RunnableAdapter.call(Executors.java:511)
at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:266)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1142)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:617)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)

15:23:22.615 INFO: ------------------------------------------------------------------------
15:23:22.615 INFO: EXECUTION FAILURE
15:23:22.615 INFO: ------------------------------------------------------------------------
15:23:22.615 INFO: Total time: 33.564s
15:23:22.777 INFO: Final Memory: 116M/2453M
15:23:22.777 INFO: ------------------------------------------------------------------------
15:23:22.777 ERROR: Error during SonarQube Scanner execution
java.lang.IllegalStateException: java.lang.IllegalStateException: exit code != 0

1 Like

Hi @Sushant_Jagdale,

what version of sonar-cfamily-plugin do you have installed? 6.0 or 6.1?
Could you please share the full log privately with me?

Hi Massimo,

I have tried using both 6.0 and 6.1 version of sonar-cfamily-plugin but it didn’t help much.

I will send you the logs separately.

Hi @Sushant_Jagdale,

I sent you a private message for sharing the logs.

Hi @mpaladin

I have shared the logs, Kindly advise the next course of action, Many thanks.

1 Like

Same issue on my side, did you find a solution ? How can I know if it is exactly the same issue ?

Hi @liohau,

I would suggest you to open a new topic where we can track your issue.

Any update on this?

Hi @vidhi_thakrar,

I don’t know what you are referring to, there has been many releases and bug fixes in the mean time, if you are facing an issue with the latest version of SonarCFamily which is 6.6 please post a new topic.