Hello Team,
I am a developer currently working on upgrading our project from JDK17 to JDK21. I am also using the Maven plugin to integrate with Sonar. However, I am encountering an error. Could you help me determine whether this is a configuration issue on my end or if SonarQube does not yet support JDK21? I appreciate your assistance.
Unable to get XClass for java/sql/BatchUpdateException
java.lang.IllegalArgumentException: Unsupported class file major version 65
At org.objectweb.asm.ClassReader.<init>(ClassReader.java:199)
At org.objectweb.asm.ClassReader.<init>(ClassReader.java:180)
At org.objectweb.asm.ClassReader.<init>(ClassReader.java:166)
At edu.umd.cs.findbugs.asm.FBClassReader.<init>(FBClassReader.java:35)
At edu.umd.cs.findbugs.classfile.engine.asm.ClassReaderAnalysisEngine.analyze(ClassReaderAnalysisEngine.java:48)
At edu.umd.cs.findbugs.classfile.engine.asm.ClassReaderAnalysisEngine.analyze(ClassReaderAnalysisEngine.java:34)
At edu.umd.cs.findbugs.classfile.impl.AnalysisCache.getClassAnalysis(AnalysisCache.java:261)
At edu.umd.cs.findbugs.classfile.engine.ClassInfoAnalysisEngine.analyze(ClassInfoAnalysisEngine.java:75)
At edu.umd.cs.findbugs.classfile.engine.ClassInfoAnalysisEngine.analyze(ClassInfoAnalysisEngine.java:38)
At edu.umd.cs.findbugs.classfile.impl.AnalysisCache.getClassAnalysis(AnalysisCache.java:261)
At edu.umd.cs.findbugs.ba.XFactory.getXClass(XFactory.java:693)
At edu.umd.cs.findbugs.ba.AnalysisContext.setAppClassList(AnalysisContext.java:975)
At edu.umd.cs.findbugs.FindBugs2.setAppClassList(FindBugs2.java:909)
At edu.umd.cs.findbugs.FindBugs2.execute(FindBugs2.java:252)
At org.sonar.plugins.findbugs.FindbugsExecutor$FindbugsTask.call(FindbugsExecutor.java:235)
At java.base/java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:317)
At java.base/java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1144)
At java.base/java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:642)
At java.base/java.lang.Thread.run(Thread.java:1583)
Best Regards,
Chris